VVS Odsherred, Vestsjælland


Jordvarme pumper

Jordvarme er en fantastisk løsning som flere og flere danskere vælger at benytte sig af. Efter installation er du sikret miljøvenlig og billig energi til dit hjem. Vi har allerede installeret jordvarme hos en lang række kunder i bl.a. Holbæk, Odsherred og store dele af Vestsjælland. 

 

Fordele ved varmepumper baseret på jordvarme

Jorden fungerer som et kæmpestort batteri, der akkumulerer sommerens varme. Uanset årstiden vil der derfor altid være en vis varmeenergi i jorden (jordvarme). Man skal blot ned i frostfri dybde, cirka en meter under jordoverfladen.

Når et jordvarmeanlæg skal etableres, nedgraves et rørsystem i frostfri dybde, og jordvarmen kan nu overføres til rørsystemet. Længden på rørsystemet afhænger af det forventede varmebehov og dermed af jordvarmeanlæggets størrelse.

Når væsken cirkulerer i rørsystemet, overføres jordvarmen fra jorden til husets varmeanlæg via varmepumpen. Radiatorsystemet eller gulvvarmeanlægget virker, som de plejer – men varmeregnskabet ser helt anderledes positivt ud end med et traditionelt opvarmningssystem.

 

Varme og strøm fra solen

Det ideelle jordvarmeanlæg er kombineret med solvarmepaneler, der udnytter energien fra solens stråler direkte. Solvarmeanlægget kan f.eks. sørge for produktionen af det varme brugsvand til boligen. I solrige perioder kan eventuel overskudsvarme fra solvarmepanelerne ledes ned i jordvarmeanlægget. På den måde udnyttes solvarmen fuldt ud, og effekten fra jordvarmepumpen øges.

Anlægget kan også med fordel suppleres med solceller. Solceller kan bidrage til produktionen af den strøm, som jordvarmeanlægget forbruger. På den måde opnår man en energineutral løsning med betydelige besparelser på varmeregnskabet fra dag ét.

 

Vil du vide mere om jordvarme?

Du kan altid kontakte os eller kigge forbi os i Hørve i Vestsjælland. Vi har mange opgaver i området omkring Odsherred og Holbæk, men servicerer gerne hele Sjælland.

Kontakt os